Om iets los te kunnen laten moet je het eerst vasthouden
Afscheid nemen van je baby
Het afscheid nemen komt onvermijdelijk na het welkom heten. De dagen richting de uitvaart gaat het welkom heten over in afscheid nemen. Dit loopt meestal door elkaar heen. Samen met jullie wordt gekeken en besproken welke vorm gegeven wordt  aan een passend afscheid.   
Ontzorgen
Er komen heel veel vragen op julie af en je weet niet waar je moet beginnen. Wat moet er allemaal geregeld worden? Hoe komt mijn kindje naar huis? Allemaal vragen waar je op dat moment geen antwoord op weet.

Bij een afscheid komt veel kijken, er zijn veel zaken die geregeld moeten worden.
Mavee Uitvaartbegeleiding kan veel dingen uit handen nemen voor jullie zoals:
 • de administratieve taken (zoals aangifte doen of het contact met een uitvaartverzekering)
 • vervoer van jullie kindje
 • het regelen van de begrafenis of crematie
 • het regelen van een mandje of een kistje
 • het organiseren van de uitvaart
 • het regelen en/of vormgeven van een geboorte/rouwkaartje.
 • Daarbij wordt in de gaten gehouden of alle benodigde zaken geregeld worden. Mavee ontzorgt, maar de regie ligt bij jullie als ouders en stimuleren ook om zoveel mogelijk zelf te doen. Dat geeft je een houvast tijdens deze moeilijke dagen en het gevoel dat je nog iets kunt doen voor je kind.
  Uitvaart voor jullie overleden baby
  Afscheid nemen van je pasgeboren kindje kan op heel veel manieren. Traditioneel of heel persoonlijk, klein of groot, in de kerk of het crematorium. Het kan klein en intiem in je eigen huiskamer, persoonlijk en vrij in de natuur of op een bijzondere locatie die iets voor jullie betekent. Het belangrijkste is dat je afscheid kunt nemen op een manier die bij jullie past. Mocht je een afscheidsdienst, samenzijn of ceremonie wensen, dan kunnen we daar samen invulling aan geven. Denk aan rituelen, muziek, een woordje of een gedicht. Je kunt zelf iets zeggen of misschien wil een opa of oma, oom of tante iets vertellen.  Een mooi afscheid wat je deelt met degene die je lief zijn kan veel houvast en troost bieden.
  Als je nog bevallen moet
  Soms weet je vooraf al dat het mis is of mis zal gaan. Op zo’n moment kan ik al vrijblijvend langskomen voor een kennismaking. Naast advies en informatie geeft zo’n eerste ontmoeting jullie ook al de mogelijkheid om te kijken of het ‘klikt’ en biedt het jullie wat meer rust en duidelijkheid.        Mathilde Hommel
        Email: info@mavee.nl
    Tel.: 06-30102612 (dag en nacht bereikbaar)

 

 
top