Afscheid nemen van je kind


Het regelen van een uitvaart omdat je kind is overleden.
Er is weinig zo verwarrend en diep ontwortelend als afscheid moeten nemen van je kind. Als je als ouder dan op zoek bent naar een uitvaartverzorger ben je bezig iets te doen dat recht tegen je natuur ingaat.
Je moet beslissen tussen begrafenis en crematie en zoekt informatie over een onderwerp waar je oneindig veel liever nooit naar had willen zoeken.
In deze verwarrende situatie ben je waarschijnlijk vooral op zoek naar duidelijkheid, houvast en deskundigheid. 

De uitvaartverzorging als een kind of jongere is overleden verschilt wezenlijk van uitvaartbegeleiding bij volwassenen. Ouders blijken vaak vergeefs te zoeken naar specifieke informatie. Voor hen is deze informatie over kinderuitvaarten bedoeld.

Door het in mijn persoonlijke omgeving te hebben meegemaakt heb ik gezien wat er nodig is en wat belangrijk is bij het afscheid nemen van een kind.
Maar ook heb ik gezien dat het voor iedereen anders is en daarom is er alle ruimte voor jouw ideeën en gedachten en bij het overlijden van een kind nemen we veel tijd je te helpen bij het maken van alle keuzes en geven je alle gelegenheid om op een liefdevolle manier afscheid te nemen van jouw kind.
De taak van de uitvaartverzorger daarin is om te adviseren, mogelijkheden aan te dragen, je uit handen te nemen wat je niet zelf wilt of kunt doen en te zorgen dat alles soepel en goed georganiseerd wordt.
Het contact tussen de uitvaartverzorger en de familie tijdens de dagen voorafgaand aan de uitvaart zijn net zo belangrijk als het verloop van de uitvaart zelf.
Het afscheid beperkt zich immers ook niet tot de dag van de uitvaart.
 

 

top